Nieuwsbericht

Corona-update

6-5

09-05-2020Ook wij zijn blij verrast met het nieuws vanuit de overheid en de KNHB dat er vanaf 11 mei weer in kleine groepen gesport mag worden. Wij zijn druk bezig om de trainingen zo in te richten dat we aan alle protocollen van de KNHB, de gemeente en Olympos voldoen. Wij willen voordat we weer beginnen, eerst de juiste voorbereidingen treffen voordat we weer het veld op stappen, en willen jou dan ook bij deze op de hoogte stellen dat wij nog niet in de week van 11 mei zullen gaan trainen. Wij willen ook benadrukken dat het ook niet is toegestaan om individueel op de velden van Olympos te gaan hockeyen op dit moment. Zodra wij groen licht hebben vanuit de gemeente en Olympos zullen we jullie zo snel mogelijk inlichten. 


Je trainer zal zo snel mogelijk een mail ontvangen met het trainingsschema en de protocollen waaraan iedereen zich dient te gaan houden voor de komende tijd. Als we met z'n allen deze protocollen opvolgen, hopen wij toch nog een lichtpuntje te bieden aan het einde van een wat apart verlopen seizoen. 


Voor nu alvast de meest belangrijke regels waaraan iedereen zich dient te houden op trainingen:

 • Spelers mogen alleen eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon.
 • Als je klachten hebt, laat dit dan weten aan je trainer en blijf thuis.
 • Kom niet eerder dan tien minuten voordat je training begint om te voorkomen dat er te veel mensen rondlopen op de club. Ga ook direct na je training naar huis en zoek geen contact met andere teams. 
 • Er wordt getraind zonder hesje, spelers dienen daarom een donker en een licht shirt mee te nemen. Maak hierover afspraken met je trainer.
 • Het is voor iedereen verboden om de neus te legen en/of te spugen op het veld.
 • Ballen worden alleen door de trainer met de hand aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan.
 • Ander trainingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld pilonnen, wordt alleen door trainer aangeraakt.
 • De Corona-verantwoordelijke verzorgt met handschoenen voor distributie van het trainingsmateriaal over de velden. Houd afstand tot deze persoon.
 • Materiaal wordt aan het eind van de trainingsblok/dag gedesinfecteerd door de Corona-verantwoordelijke.
 • Alleen gebruik maken van eigen keepersspullen, indien een keeper hierover beschikt. Anders zonder keeper trainen.
 • Het sportcafé en de kleedkamers van Olympos zullen gesloten blijven. Dit betekent dat je thuis dient te douchen en voor de training thuis naar het toilet gaat. 

We hopen je volgende week weer meer informatie te verschaffen over de komende weken. Mocht je nog vragen hebben kun je ons altijd benaderen. 
06-05-2020

Goed nieuws! Vanaf 11 mei mag er weer buiten gesport worden op 1,5 meter afstand. Dit betekent ook voor de U.S.H.C dat er hoogstwaarschijnlijk weer getraind mag gaan worden! We zijn momenteel in afwachting van definitief nieuws vanuit de KNHB en Olympos. Ook zijn we al hard bezig met trainingsschema’s maken, zodat iedereen toch nog wat uurtjes op het veld kan pakken, met de benodigde maatregelen in acht genomen. We zullen iedereen zo snel mogelijk op de hoogte brengen zodra we meer weten. Wij hebben er ontzettend veel zin in om voor jullie het trainen weer mogelijk te maken. 


Contributie

We hebben vragen gekregen over hoe het zit met de contributie voor het hockeyseizoen 2019-2020. We zijn bezig om te kijken wat de consequenties zijn voor de U.S.H.C., dit is nog onzeker. We willen in eerste instantie vragen om solidariteit richting de club en de contributie niet terug te vragen. 


Eindsignaal

Zoals jullie weten gaat Eindsignaal niet door voor het seizoen 2019-2020. Iedereen die een kaartje gekocht had zal het volledige bedrag teruggestort krijgen. Volgend jaar zullen we weer een mooie editie neerzetten tijdens het 10de Lustrum der U.S.H.C. 


Graag willen we benadrukken om de regels van de overheid goed op te volgen. Houd alsjeblieft de afstand, en luister naar de overheid. We hebben nu een kans gekregen om weer te hockeyen, we moeten met zijn allen zorgen dat deze kans niet weer ontnomen wordt!


We hopen jullie snel weer te zien op de velden!22-04-2020


Helaas, de kogel is door de kerk. De KNHB heeft besloten om na de persconferentie van 21 april het hockeyseizoen officieel af te lassen. Daarnaast zijn alle evenementen tot 1 september 2020 niet toegestaan. Jammerlijk nieuws en wij vinden dit net als jullie ontzettend zonde, maar dit is wat we met elkaar moeten doen, om elkaar, en onze dierbaren te beschermen. 


Hockeyseizoen


Het hockeyseizoen 2019-2020 is volledig afgelast. We houden goede hoop dat we het volgende seizoen de stick weer kunnen oppakken voor de officiële competitie. Wij hopen dat er in de zomermaanden binnen de maatregelen wel weer gesport mag worden in teamverband. Kleine stappen zullen gemaakt worden. Als blijkt dat we in de zomermaanden wel weer mogen hockeyen proberen we trainingen en toernooitjes te faciliteren. We gaan er alles aan doen om met zijn allen nog even de stick op te kunnen pakken. 


De KNHB heeft besloten dat niemand promoveert of degradeert. Voor meer informatie omtrent het hockeyseizoen van de KNHB klik hier.


Gala 


Helaas heeft de Coronacrisis ook tot gevolg dat we het DIES-gala van 17 april hebben afgelast. We hebben geprobeerd om het DIES-gala te verplaatsen naar een andere datum, maar met de nieuwe maatregelen is dit helaas niet meer mogelijk. Bij deze is besloten dat het DIES-gala voor het seizoen 2019-2020 niet doorgaat. Iedereen die een kaartje gekocht heeft, krijgt binnenkort het volledige bedrag teruggestort (incl. servicekosten). We willen de DIES-commissie in ieder geval ook via deze weg ontzettend bedanken voor hun inzet!


Eindsignaal  


Eindsignaal valt jammer genoeg ook onder de prooien van het Coronavirus. Voor 27 juni stond Eindsignaal 2020 gepland, de tweede keer dat we dit zonnige festival wilde gaan neerzetten. Door de nieuwe maatregelen gaat ook Eindsignaal deze zomer niet meer door. Berichtgeving over de teruggave van de ticketkosten volgt zo snel mogelijk. Via deze weg willen we ook onze dank uitspreken naar de Eindsignaal commissie voor hun inzet voor het organiseren van Eindsignaal!


Overig


De aankomende tijd zullen we in deze zogenoemde ‘anderhalve meter’ samenleving moeten leven. Het is niet precies duidelijk hoe de aankomende periode eruit zal komen te zien qua hockey. We vragen om jullie geduld, en waar meer nieuws is, zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen. 


We vinden het superleuk om te zien hoe teams actief zijn via de insta en de KILOmeter competitie (zie de nieuwsflits)! We kijken uit naar het moment om weer samen met jullie te kunnen genieten van de zon op het hockeyveld en in De Vrienden! 15-04-2020

Het is weer woensdag, tijd voor een nieuwe Corona update! Tot zover zijn er geen aanpassingen geweest. Vooralsnog staat de persconferentie gepland op dinsdag 21 april, en de KNHB gaat hierna een beslissing maken over het huidige seizoen. We hopen jullie dan meer informatie te geven! 

Achter de schermen zijn wij als bestuur druk bezig met leuke dingen voor jullie te organiseren. Sneak Peak: De kilometercompetitie in plaats van de metercompetitie! Hier zullen jullie snel meer over horen. Mocht je zelf een idee hebben wat we kunnen organiseren, laat het ons vooral weten.

Voor nu hopen wij dat iedereen gezond is en zich aan de regels houdt!  


08-04-2020


Na de persconferentie van gisteravond zijn er geen grote veranderingen gekomen. Wel is er een standpunt door de KNHB ingenomen. Het doel van de KNHB is niet gefocust op het afronden van de reguliere competitie, natuurlijk wel als dit  nog mogelijk gaat zijn. De KNHB wil zich focussen op het doen herleven van het verenigingsleven. Er zullen, waar mogelijk, activiteiten plaatsvinden op hockeyclubs. Wij, als de U.S.H.C., hebben ook dit standpunt ingenomen. Op 21 april vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Op basis hiervan zal de KNHB weer een standpunt innemen met betrekking tot de competitie. 


Zodra het weer mag, zullen wij als bestuur alles op alles zetten om het seizoen mooi met elkaar af te sluiten! We gaan er alles aan doen om er toch nog een mooie hockeyzomer van te maken, binnen de genomen maatregelen. We zijn ondertussen ook bezig met eventuele online evenementen te organiseren. 


Het DIES gala van 17 april is helaas afgelast. Er wordt gekeken of het mogelijk is om het gala te verplaatsen naar eind juni. Jullie zullen hier zo snel mogelijk informatie over krijgen. Mocht het gala uiteindelijk niet door kunnen gaan dan krijg je het gehele bedrag van je kaartje terug. Dit geldt ook als je niet kan op de verplaatste datum. 


Mocht jij je vervelen thuis: tophockeyers Billy Bakker en Mirco Pruyser hebben een app gemaakt:


Download snel de BP Spelers APP en meld je nu aan voor de BP Home Clinic. Je ontvangt verschillende oefeningen in de app, deze train je vanuit huis en die film je. De filmpjes kan je insturen naar BP College en je ontvangt persoonlijke feedback van Mirco en Billy! 


Schrijf je in via: https://bpcollege.nl/event/51 en download snel de BP Spelers APP!


Nogmaals wil ik benadrukken dat het erg belangrijk is om je aan de maatregels te blijven houden. Volg deze op en dan kunnen we zo snel mogelijk weer het veld op!01-04-2020Na de persconferentie van gisteren is er een beetje licht aan de horizon. We willen voorkomen dat er valse hoop ontstaat maar de KNHB heeft op dit moment een aantal scenario’s uitgewerkt voor het voortzetten van het seizoen 2019-2020. 


Voorop staat dat de maatregelen verlengd zijn tot en met 28 april 2020. Dit betekent dat we nog niks kunnen organiseren in ieder geval tot 28 april. Dit houdt in dat er geen trainingen, wedstrijden of andere evenementen zullen plaatsvinden tot die tijd. De insteek van de KNHB is wel om zodra het mogelijk is het seizoen in een bepaalde vorm af te maken. Voor de scenario’s die zij uitgewerkt hebben kunnen jullie de volgende link bekijken: klik hier. 


De U.S.H.C. zal de KNHB en de overheid blijven volgen in haar richtlijnen. Ook onze insteek is om te hockeyen wanneer dat mogelijk is. Wij vinden het belangrijk voor jullie, en vinden het zelf het allerleukst als we dit seizoen alsnog op een mooie manier kunnen afsluiten. We zijn achter de schermen druk bezig om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. 


We zijn als club natuurlijk afhankelijk van hoe de bestrijding van het virus zich zal ontwikkelen. Wij willen jullie dan ook vragen om je aan alle maatregelen van de overheid te blijven houden. Als iedereen dit doet wordt de kans groter dat we het hockeyseizoen nog af kunnen maken. 


We hopen dat iedereen in goede gezondheid verkeerd en hopen jullie snel weer te zien!25-03-2020


 

Het nieuws van maandag 23 maart heeft helaas ook gevolgen voor de U.S.H.C. We blijven de KNHB volgen omtrent de richtlijnen voor het hockeyseizoen. Daar is op dit moment nog geen definitieve duidelijkheid over. De KNHB volgt hier het RIVM en het NOC*NSF.  Het NOC*NSF is in overleg met het ministerie van VWS over wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. Op dit moment staat het verbod om sportvelden open te stellen nog tot en met 6 april 2020. Wanneer hier meer duidelijkheid over komt, zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen met wat dit betekent voor de U.S.H.C.


Één van de directe gevolgen die wij als club ondervinden, is dat het gala van 17 april afgelast wordt. Dit is het gevolg van het verbod voor het organiseren van evenementen tot en met 1 juni 2020. We gaan samen met de DIES commissie en alle betrokken partijen opzoek naar mogelijke oplossingen/alternatieven voor het gala. Wanneer hier besluiten over zijn genomen, zullen wij jullie hier ook meteen van op de hoogte stellen. 


Voor informatie over de verscherping van de maatregelen wil ik jullie verwijzen naar de bijlages. Wij hopen dat iedereen in goede gezondheid verkeerd en we willen nogmaals benadrukken om alle maatregelen serieus te nemen.


We hopen jullie allemaal snel weer te zien!17-03-2020


 

De afgelopen dagen zijn voor heel Nederland uitzonderlijk geweest. We hebben jullie voor het weekend al ingelicht over de voorlopige gang van zaken. De ernst van de situatie is zodanig veranderd dat wij jullie een extra update willen geven en het beleid willen toelichten omtrent het virus. De maatregelen die door de overheid en het RIVM zijn opgelegd hebben uiteraard ook gevolgen voor de U.S.H.C. 

 

Het was al duidelijk dat er tot en met 6 april niet gehockeyd zal gaan worden. Dit geldt voor alle niveau’s, van Oranje tot en met de Reserve klasse. De KNHB heeft nu besloten dat er in het weekend van 11 tot 13 april alsnog geen competitie gespeeld gaat worden, mocht er vanaf 7 april weer gehockeyd worden. Deze keuze is gemaakt om teams tijd te geven om voor te bereiden op de seizoenshervatting. Dit betekent dus ook dat het NIET mogelijk is om voor 7 april (onder voorbehoud van verlenging) de velden van Olympos te betreden. 

 

Daarnaast wordt er nu dwingend aangeraden om niet meer samen te komen, ook niet voor vergaderingen en dergelijke. Wij willen alle commissies vragen hiernaar te luisteren! Om serieuze vertragingen/beperkingen te voorkomen vragen we om door te vergaderen via online platformen zoals Microsoft Teams, Google Hangout of Skype/FaceTime. 

 

Als laatste willen we benadrukken dat het ten zeerste wordt afgeraden om met grote groepen bij elkaar te komen. Vermijd sociaal contact gedurende aankomende weken. Hierdoor kunnen we met zijn allen de verspreiding van het virus afremmen en weer zo snel mogelijk gaan hockeyen! Daarom vragen we van iedereen om deze maatregelen echt in acht te nemen. 

 

Samengevat:

* Geen trainingen/wedstrijden tot en met 6 april 2020.

* Vermijd sociaal contact, dus ook met commissievergaderingen.

* Was regelmatig je handen.

* Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid of hoesten, keelpijn en koorts.

 

Wij zullen jullie wekelijks een update geven mochten er zaken veranderen. Zorg goed voor jezelf en voor anderen! 

 


13-03-2020


 

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent het Corona virus (COVID-19) heeft de KNHB besloten om alle wedstrijden en trainingen af te lasten tot 1 april. Wij gaan mee in dit oordeel, wat betekent dat vanaf vandaag (12 maart 2020) alle trainingen en wedstrijden niet doorgaan tot in ieder geval 1 april of nader bericht. 

 

De KNHB volgt hierbij het oordeel van het RIVM en het NOC*NSF. Wij willen jullie de volgende tips meegeven om verdere verspreiding te voorkomen:

 

-         Was regelmatig je handen met zeep.

-         Nies/hoest in je elleboog.

-         Gebruik papieren zakdoeken.

-         Bij klachten blijf thuis.

 

Omtrent kleine bijeenkomsten zoals commissievergaderingen raden wij aan om hier zelf een oordeel over te maken. Om te voorkomen dat evenementen serieuze beperkingen oplopen willen wij commissies vragen wel te vergaderen wanneer dit uit komt.

 

 

Wanneer er meer informatie rondom de situatie is, zullen wij jullie hier door middel van mail en social media op de hoogte houden!

 

 
6-5-2020 Nieuws algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?

Mede mogelijk gemaakt door:

 
TOP