Nieuwsbericht

Corona-update

25-3

25-03-2020


 

Het nieuws van maandag 23 maart heeft helaas ook gevolgen voor de U.S.H.C. We blijven de KNHB volgen omtrent de richtlijnen voor het hockeyseizoen. Daar is op dit moment nog geen definitieve duidelijkheid over. De KNHB volgt hier het RIVM en het NOC*NSF.  Het NOC*NSF is in overleg met het ministerie van VWS over wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. Op dit moment staat het verbod om sportvelden open te stellen nog tot en met 6 april 2020. Wanneer hier meer duidelijkheid over komt, zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen met wat dit betekent voor de U.S.H.C.


Één van de directe gevolgen die wij als club ondervinden, is dat het gala van 17 april afgelast wordt. Dit is het gevolg van het verbod voor het organiseren van evenementen tot en met 1 juni 2020. We gaan samen met de DIES commissie en alle betrokken partijen opzoek naar mogelijke oplossingen/alternatieven voor het gala. Wanneer hier besluiten over zijn genomen, zullen wij jullie hier ook meteen van op de hoogte stellen. 


Voor informatie over de verscherping van de maatregelen wil ik jullie verwijzen naar de bijlages. Wij hopen dat iedereen in goede gezondheid verkeerd en we willen nogmaals benadrukken om alle maatregelen serieus te nemen.


We hopen jullie allemaal snel weer te zien!17-03-2020


 

De afgelopen dagen zijn voor heel Nederland uitzonderlijk geweest. We hebben jullie voor het weekend al ingelicht over de voorlopige gang van zaken. De ernst van de situatie is zodanig veranderd dat wij jullie een extra update willen geven en het beleid willen toelichten omtrent het virus. De maatregelen die door de overheid en het RIVM zijn opgelegd hebben uiteraard ook gevolgen voor de U.S.H.C. 

 

Het was al duidelijk dat er tot en met 6 april niet gehockeyd zal gaan worden. Dit geldt voor alle niveau’s, van Oranje tot en met de Reserve klasse. De KNHB heeft nu besloten dat er in het weekend van 11 tot 13 april alsnog geen competitie gespeeld gaat worden, mocht er vanaf 7 april weer gehockeyd worden. Deze keuze is gemaakt om teams tijd te geven om voor te bereiden op de seizoenshervatting. Dit betekent dus ook dat het NIET mogelijk is om voor 7 april (onder voorbehoud van verlenging) de velden van Olympos te betreden. 

 

Daarnaast wordt er nu dwingend aangeraden om niet meer samen te komen, ook niet voor vergaderingen en dergelijke. Wij willen alle commissies vragen hiernaar te luisteren! Om serieuze vertragingen/beperkingen te voorkomen vragen we om door te vergaderen via online platformen zoals Microsoft Teams, Google Hangout of Skype/FaceTime. 

 

Als laatste willen we benadrukken dat het ten zeerste wordt afgeraden om met grote groepen bij elkaar te komen. Vermijd sociaal contact gedurende aankomende weken. Hierdoor kunnen we met zijn allen de verspreiding van het virus afremmen en weer zo snel mogelijk gaan hockeyen! Daarom vragen we van iedereen om deze maatregelen echt in acht te nemen. 

 

Samengevat:

* Geen trainingen/wedstrijden tot en met 6 april 2020.

* Vermijd sociaal contact, dus ook met commissievergaderingen.

* Was regelmatig je handen.

* Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid of hoesten, keelpijn en koorts.

 

Wij zullen jullie wekelijks een update geven mochten er zaken veranderen. Zorg goed voor jezelf en voor anderen! 

 


13-03-2020


 

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent het Corona virus (COVID-19) heeft de KNHB besloten om alle wedstrijden en trainingen af te lasten tot 1 april. Wij gaan mee in dit oordeel, wat betekent dat vanaf vandaag (12 maart 2020) alle trainingen en wedstrijden niet doorgaan tot in ieder geval 1 april of nader bericht. 

 

De KNHB volgt hierbij het oordeel van het RIVM en het NOC*NSF. Wij willen jullie de volgende tips meegeven om verdere verspreiding te voorkomen:

 

-         Was regelmatig je handen met zeep.

-         Nies/hoest in je elleboog.

-         Gebruik papieren zakdoeken.

-         Bij klachten blijf thuis.

 

Omtrent kleine bijeenkomsten zoals commissievergaderingen raden wij aan om hier zelf een oordeel over te maken. Om te voorkomen dat evenementen serieuze beperkingen oplopen willen wij commissies vragen wel te vergaderen wanneer dit uit komt.

 

 

Wanneer er meer informatie rondom de situatie is, zullen wij jullie hier door middel van mail en social media op de hoogte houden!

 

 
25-3-2020 Nieuws algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?

TOP