FAQ

Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Probeer eerst hier je antwoord te vinden.

Ik heb moeilijkheden met iemand binnen de vereniging, wie kan mij helpen?

Bij de U.S.H.C. hebben we een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon kan je adviseren in de richting van een mogelijke oplossing en daarnaast ondersteuning bieden bij het realiseren hiervan. Kijk voor meer informatie hier.

Bij wie van het bestuur moet ik zijn?
Niels Vreeswijk - Voorzitter

Voor vragen en opmerkingen m.b.t. het beleid der U.S.H.C.

Robin Brouwer - Secretaris

Voor in- en uitschrijvingen.

Voor wijzigen van persoonsgegevens.

Voor aanvragen van inloggegevens voor de website.

Voor het aanvragen van dispensatie.

Daan van Dingstee - Penningmeester

Voor vragen m.b.t. contributie en andere afschrijvingen.

Voor restitutie van contributie i.v.m. studie/stage in het buitenland of een blessure.

Daan Mares - Commissaris Hockey

Voor vragen omtrent trainings-en keepersmaterialen.

Voor vragen m.b.t. teamindelingen.

Voor vragen m.b.t. zaalhockey.

Voor vragen m.b.t. het trainingsschema.

Voor vragen m.b.t. trainers.

Voor vragen als trainer over spelers in het team die er bijvoorbeeld nooit zijn.

Jan Ole van der Oord - Commissaris Sponsoring

Voor vragen en informatie over sponsoring.

Voor bedrukking van een sponsor op teamkleding.

Susanne Rulo - Commissaris PR

Voor vragen en opmerkingen m.b.t. de website en Social Media.

Voor vragen en opmerkingen m.b.t. de Nieuwsflitzzz en StickPraet.

Voor vragen en opmerkingen m.b.t. promotie.

Hoe kan ik een commissie gaan doen?

In het begin van het seizoen kun je je aanmelden/inschrijven voor een (aantal) commissie(s). Daarnaast zijn er gedurende het jaar verschillende mogelijkheden om interesse in commissies te uiten. De commissies zullen in het begin van het seizoen worden gevormd. Aangezien de commissies bij de U.S.H.C. erg populair zijn, bestaat een kans dat je niet wordt geplaatst in een commissie. Mocht dit zo zijn of je bedenkt later in het seizoen dat je toch graag een commissie willen doen, stuur dan een mailtje naar .

Is het mogelijk om voor mijn team een sponsor te regelen?

Het is zeker mogelijk om een sponsor voor je team te regelen. Het is echter niet mogelijk om een huidige sponsor van de U.S.H.C. te benaderen. Kijk hiervoor goed op de sponsorpagina van de U.S.H.C. en benader bij twijfel altijd de Commissaris Sponsoring via .

Wat heeft de U.S.H.C. mij allemaal te bieden?

De U.S.H.C. is de originele studenten hockeyclub van Utrecht. Zowel de meest ambitieuze hockeyer als het grootste feestbeest vindt zijn plek bij de U.S.H.C. Waar de U.S.H.C. vooral om bekend staat is de gezelligheid binnen de club: skireis, TD's, toernooien, gala, hockeyfeestjes en nog veel meer!

Wanneer mag ik lid worden?

Je mag lid worden bij de U.S.H.C. als je voor 30 september 18 jaar bent. Daarnaast is het een eis dat je moet studeren aan de UU of HU en in het bezit bent van een scheidsrechters kaart.

Wat doet de U.S.H.C. in de UIT?

Natuurlijk zijn wij ook actief tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Zo zijn wij te vinden op alle verenigingsmarkten en tijdens de parade, daarnaast organiseren wij ook meerdere feesten/activiteiten van ons zelf tijdens deze week.

Waar/wanneer kan ik mij inschrijven?

Je kan je inschrijven vanaf 1 mei, ga hiervoor naar deze pagina.

Ik wil geen wedstrijden spelen, kan dit?

Jazeker! Het is mogelijk om trainingslid te worden bij de U.S.H.C. Dit houdt in dat meetraint je met een team dat wel competitie speelt. Ideaal als je bijvoorbeeld in Utrecht woont, maar bij een club in een andere stad competitie speelt.

Ik heb nog nooit gehockeyd, kan ik lid worden?

De U.S.H.C. geeft startende hockeyers de mogelijkheid om te leren hockeyen in de Startersgroep. Heb je al een beetje hockeyervaring, maar onvoldoende om competitie te spelen? Dan is het mogelijk om aan te sluiten bij de Gevorderdengroep.

Kan ik met een groep mensen die ik ken bij de U.S.H.C. komen hockeyen?

De U.S.H.C. is enigszins terughoudend in het aannemen van grotere groepen spelers (bijvoorbeeld jaarclubs) als 1 (gesloten) team. De ervaring heeft ons geleerd dat dit soort groepen vaak weinig betrokkenheid toont bij de club, terwijl wij juist naar een grote sociale cohesie binnen en betrokkenheid met de club streven. Ben je toch ge?nteresseerd om met een groep vrienden bij U.S.H.C. te komen hockeyen, neem dan even contact op met , zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Voor de selectieteams geldt dat er altijd sprake is van een open selectie en kun je dus niet zelf kiezen bij wie je in een team zou willen.

Kan ik nog in de tweede seizoenshelft lid worden?

Het is een kleine kans maar wel mogelijk om de tweede seizoenshelft lid te worden bij de U.S.H.C. Je kan de tweede seizoenshelft worden na geplaatst als er mensen halverwege het jaar uitvallen door reizen/blessures etc.

Mijn team is altijd met te weinig aanwezig bij de training, wat kan ik doen?

Schroom niet om contact op te nemen met de Commissaris Hockey. Hij of zij kan je het beste verder helpen! Stuur een mail naar: .

Ik voel mij niet thuis in mijn team, wie kan ik hiervoor benaderen?

Wat vervelend dat jij je niet thuis voelt in je team. Neem contact op met de Commissaris Hockey, hij of zij kan je verder helpen. Zo heeft de U.S.H.C. bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon bij wie je terecht kan, mochten zich vervelende situaties voordoen! Stuur een mail naar: .

Wij hebben een teamgenoot die nooit komt opdagen, bij wie kunnen wij dit aangeven?

Ieder seizoen heeft de U.S.H.C. te maken met zogenaamde Spookleden. Spookleden zijn leden die (vrijwel) nooit komen trainen, maar wel staan ingeschreven. Neem contact op met de secretaris: .

Ons trainingsmateriaal is kapot/kwijt wat moeten we doen?

De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het trainersmateriaal. Indien jouw team jullie trainingsmateriaal is verloren of materiaal is stuk gegaan, kun je vervangend materiaal vragen bij hen via . Indien materiaal kwijt is geraakt, worden de vervangingskosten op het team verhaald.

Wij hebben te weinig mensen voor een wedstrijd, wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op met de Commissaris Hockey en het Wedstrijdsecretariaat. Wellicht is het nog mogelijk om je wedstrijd eerder te laten spelen. Het niet spelen van een wedstrijd wegens te weinig mensen heeft namelijk grote consequenties, niet alleen voor het team maar ook voor de club. Voor het team betekent het in ieder geval een boete van 250 euro en 3 wedstrijdpunten in mindering.

Wat houdt team van de week in?

Het team van de week ondersteunt het bestuur op de zondag. Zij helpen aan het einde van de dag met het opruimen van het complex. Ook mogen jullie voor een dag op Instagram laten zien hoe de dag er voor jullie uitziet.

Hoe kan ik vervanging regelen voor mijn fluitbeurt?

Bij de U.S.H.C. is het mogelijk om je fluitbeurt af te kopen via het Fluit-Je-Rijk systeem. Stuur een mail naar om het Wedstrijdsecretariaat naar een vervangende scheidsrechter te vinden. LET OP! De wedstrijd wordt pas overgenomen als je hiervan een bevestiging hebt ontvangen. Het lukt namelijk niet altijd om een vervanger te vinden.

Ik ben ingedeeld om te fluiten, maar ik wil of durf dit niet. Waar kan ik terecht?

Het fluiten van een wedstrijd kan voor sommige leden spannend zijn. Wellicht heb je het al tijdje niet gedaan of heb je ?berhaupt nog nooit gefloten. In het wedstrijdsecretariaat zitten leden die vaker fluiten en onervaren scheidsrechters kunnen begeleiden tijdens hun wedstrijd. Stuur een mail met het verzoek tot begeleiding naar en dan proberen zij een begeleider voor jou te regelen.

Hoeveel is de contributie?

De contributie in het seizoen 2019-2020 bedraagt:

- Selectieteam (H1 t/m H3 + D1 t/m D5) wedstrijdlid: €152

- Selectieteam (H1 t/m H3 + D1 t/m D5) trainingslid: €50

- Recreatieteam (H4 t/m H9 + D6 t/m D17) wedstrijdlid: €132

- Recreatieteam (H4 t/m H9 + D6 t/m D17) trainingslid: €35

- Starters en gevorderden: €33,-

Daarnaast dient iedere lid verplicht een Olympas aan te schaffen die minimaal geldig is tot 31-07-2021.

Ik ga op stage of ik heb een blessure, wat nu?

Als je door bijvoorbeeld een buitenland-stage of een blessure een half jaar niet in staat bent om mee te hockeyen met je team kan je restitutie aanvragen. Daarvoor moet je voor 1 mei de restitutie aanvraag indienen met de benodigde documenten (zoals bijvoorbeeld een doktersverklaring of inschrijvingsbewijs bij een buitenlandse universiteit). Het bestuur zal aan de hand van jouw aanvraag beslissen of je een deel van je contributie terugkrijgt. Mail hiervoor naar de penningmeester.

Ik ben te laat met contributie betalen, wat nu?

De contributie wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Mocht dit om een of andere reden niet gelukt zijn, maak dan z.s.m. het juiste bedrag over naar de U.S.H.C.-rekening. In de mail van de penningmeester over de betaling van de contributie staat waarschijnlijk de uiterlijke betaaldatum. Mocht je deze deadline missen, dan volgt een boete.

Wat houdt het koppelen van de Olympas in?

Het koppelen van de Olympas is een verplicht onderdeel naast het aanschaffen van de Olympas. Het koppelen kan online via deze pagina. Hier maak je een aparte transactie van €0,-. Het koppelen kan ook via de infobalie op Olympos. Het is belangrijk dat je de Olympas aan de U.S.H.C. koppelt, hier krijgt de U.S.H.C. namelijk subsidie voor.

Hoe kan ik dispensatie aanvragen?

Je kan dispenstatie aanvragen op de website op deze pagina. De secretaris krijgt hier een melding van en zal je aanvraag in behandeling nemen.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Uitschrijven kan via deze pagina. De secretaris krijgt hier een melding van en zal je aanvraag in behandeling nemen.

Wat zijn mijn inloggegevens voor Mijn USHC/Lisa?

Aan het begin van je eerste jaar bij de U.S.H.C. krijg je inlog gegevens van de secretaris. Als je deze kwijt bent of nooit gekregen hebt is het op te lossen door simpel een mailtje te sturen naar .

Staat jou vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met het bestuur: klik hier

Mede mogelijk gemaakt door:

 
TOP